Garantia produselor

Garantia Bijuteriilor

DECLARATIE DE CONFORMITATE SI GARANTIE

 

SC OCTOPUS BUSINESS CONSULT SRL, cu sediul in Bucuresti, str. Muzeul Zambaccian nr. 30, parter, sector 1, Nr. de inregistrare la Reg. Com. J40/5398/2012, CUI RO 30184258, autorizatie ANPC pentru efectuarea operatiunilor cu metale pretioase si pietre pretioase nr: 8181, telefon: 0722 296 561, asigura, garanteaza si declara pe propria raspundere, conform prevederilor art. 5 din hotararea guvernului nr. 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca bijuteriile din argint importate si comercializate de societate, nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu normele UE.


Bijuteriile din argint comercializate sunt verificate si certificate, au o puritate de 92,5% si poarta marcajul directiei ANPC - Metale si Pietre Pretioase care garanteaza calitatea metalului pretios utilizat, sau marca de garantie HD01(Ag). 
Pietrele naturale pot prezenta  mici diferente si imperfectiuni de culoare sau crapaturi, acesta nu este un defect, fiind aspectul lor natural.Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie prevazute de acest Certificat de Garantie.Clientii boutiquedefrumos.ro pot returna produsele cumparate in termen de 10 zile lucratoare de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Boutiquedefrumos.ro garanteaza returnarea contravaloarii comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.Garantia este valabila doar prin prezentarea certificatului de garantie in original, datat, completat corect in intregime si stampilat de catre un dealer autorizat.

Produsele neinsotite de certificate de garantie valide, emise de catre un dealer autorizat nu pot fi luate in service.1. Precautii si informatii utile

Va recomandam sa feriti bijuteriile de lovituri, sa deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile etc.
Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte culcare, inainte de a face baie, de a spala vasele sau inaintea altor activitati similare in care bijuteriile ar veni in contact cu apa, detergentii, produse cosmetice si chimice, pentru a evita dezlipirea partiilor (pietre pretioase si semipretioase, cristalele de zirconiu, stasuri) si uzura partilor care contin piele naturala sau alte materiale!

 

Bijuteriile care contin parti din cauciuc isi pierd elasticitatea daca intra in contact cu spray-urile cosmetice sau cu orice alt produs petro-chimic. Materialele de natura organica, perle, corale, scoici, sidef, sunt sensibile la produsele cosmetice si petro-chimice. Bijuteriile cu pietre semipretioase, colierele nu se vor purta in timpul somnului, pentru a evita deteriorarile.
Feriti bijuteriile de accesul copiilor mici.

 

Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte de a lucra cu diverse substante chimice, pentru a nu-si schimba culoarea si pentru a nu se deteriora stratul de suprafata. Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratie abundenta, pentru a se evita zgarierea stratului de suprafata, dezlipirea partilor sau indepartarea stratului de suprafata al bijuteriei.
Udarea puternica cu apa, acetona sau alte lichide va duce la dezlipirea pietrelor. De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ in vecinatatea bijuteriilor. Nu indesati toate bijuteriile intr-un singur sertar, pastrati-le separat. Bijuteriile din argint vor fi pastrate in pungute de plastic, in locuri uscate departe de bucatarie, baie sau dus, pentru a evita contactul lor cu umezeala si caldura, pentru a preveni oxidarea lor.Pastrati bijuteria in ambalajul original sau intr-un saculet de catifea sau material moale, pentru a evita frecarea sau lovirea cu alte materiale sau metale; entru a pastra luciul original al produsului se recomanda lustruirea dupa fiecare purtare a bijuteriei cu o laveta moale si uscata, speciala pentru bijuterii; bijuteria se va pastra departe de accesul copiilor sau al animalelor de companie; bijuteria trebuie sa fie purtata la minim 15 minute de la aplicarea produselor cosmetice de corp (crema si lotiune de corp, parfum, deodorant spray, fixativ spray, fond de ten etc.) pentru evitarea patarii cu unul sau mai multe dintre aceste produse si prin consecinta, evitarea pierderii temporare a stralucirii naturale a bijuteriei; se va evita contactul direct al bijuteriei cu materialele inflamabile si/sau diluanti (lac de unghii, acetona, tiner, benzina, motorina etc), materiale si substante corozive (mercur, perhidrol, sulf, acizi etc) si abrazive; se va evita expunerea directa a bijuteriei la surse de caldura cum ar fi foc deschis, apa clocotita, sauna sau expunerea la dispozitive cu aer cald (uscatoare de maini, uscatoare de par); se va evita modificarea, adaugarea sau taierea componentelor bijuteriei; se va evita supunerea bijuteriei la intinderi exagerate; bijuteria se va feri de socurile mecanice, fie ele si accidentale;


Bijuteriile din argint 925 netratate cu rodiu se pot oxida (innegri) in contactul cu umezeala sau caldura excesiva - acesta nu este un defect. Curatati bijuteriile din argint simplu cu bicarbonat sau cu solutii speciale pentru curatarea argintului, pentru a le reda stralucirea. 
Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora. Bijuteriile cu perle sau piere naturale nu vor fi curatate cu solventi sau substante chimice destinate curatarii argintului, pentru ca ar putea sa-si schimbe culoarea.

Ingrijirea adecvata si pastrarea in conditii corespunzatoare a produsului va asigura mentinerea luciului si a frumusetii acestuia in timp.Garantia nu acopera:

- nerespectarea instructiunilor de folosire prezentate mai sus;

- interventia asupra produselor de catre alte persoane in afara celor autorizate de catre producator, fapt care duce la pierderea garantiei;

- garantia pentru bijuteriile care prezinta semne evidente de uzura puternica, utilizare necorespunzatoare sau orice semn care ne poate sugera faptul ca defectul putea fi cauzat de catre orice altceva decat o problema de fabricatie;

- uzura normala, ruperea sau invechirea metalului, a pietrei sau a oricarei piese componente a produsului (de ex. suprafata de sticla zgariata; alterarea culorii si/sau a materialului curelelor si lanturilor din material nemetalic, cum ar fi pielea, materialul textil, cauciucul, cojirea placajului);

- orice deteriorare, indiferent pe ce parte a bijuteriei, rezultata din folosirea anormala/abuziva, lipsa de ingrijire, neglijenta, accidente (lovituri, izbiri, pietre sparte, calamitati naturale, furt, pierderi), folosirea necorespunzatoare a bijuteriei si nerespectarea indicatiilor de folosinta oferite de catre distribuitor.

Restituirea contravalorii sau inlocuirea produsului, se face numai dupa constatarea imposibilitatii folosirii acestuia si numai daca aceasta situatie nu este imputabila cumparatorului.

Reparatiile de service pentru piesele care nu sunt acoperite de aceasta garantie vor fi facturate cumparatorului.

 

2. Aceasta garantie include doar faptul ca bijuteria este din argint si este marcata, si nu-si schimba proprietatile in cazul utilizarii corespunzatoare a bijuteriilor pe o perioada de 2 (doi) ani de la data achizitiei.

 

Conform legii 449/2003, art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii pietrelor. 
Aceasta garantie nu include deteriorarea provocata bijuteriei din cauza nerespectarii indicatiilor de la punctul 1 (precautii si informatii utile), accidentelor, a neatentiei, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acesteia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera. Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decat utilizarea necorespunzatoare a bijuteriei de catre cumparator. in cazul inlocuirii, nu garantam ca va fi livrat acelasi model. Daca nu este disponibil acelasi model, se va livra un model similar avand o valoare echivalenta. Garantia pentru bijuteria de inlocuire va fi valabila pe o perioada de doi ani de la data inlocuirii.

In perioada de garantie, prin prezentarea certificatului de garantie valabil, aveti dreptul la repararea gratuita sau inlocuirea produsului, in conditiile O.G. nr.21/1992 republicata si legea 449/2003, republicata in 2008, a oricarui defect ce tine de functionarea produsului daca se confirma faptul ca un defect de conformitate a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, si nu utilizarea necorespunzatoare a produsului de catre cumparator. Garantia produsului poate reprezenta, dupa caz, inlocuirea sau repararea produsului. Garantia pentru produsul inlocuit expira in termen de douazeci si patru (24) de luni de la data livrarii lui. Durata medie de viata a produsului este de 3 ani. 

Garantia Ceasurilor

Ceasul dumneavoastra este garantat de  S.C. Octopus Business Consult S.R.L. pe o perioada de douazeci si patru (24) de luni de la data cumpararii, conform conditiilor de garantie. Garantia este valabila doar prin prezentarea certificatului de garantie in original, datat, completat corect in intregime si stampilat de catre un dealer autorizat.

In perioda de garantie, prin prezentarea certificatului de garantie valabil, aveti dreptul la repararea gratuita sau inlocuirea produsului, in conditiile O.G. nr.21/1992 republicata si legea 449/2003, republicata in 2008, a oricarui defect ce tine de functionarea ceasului, a mecanismului, limbilor indicatoare si a cadranului ceasului, daca se confirma faptul ca un defect de conformitate a reperezentat cauza unei asemenea deteriorari, si nu utilizarea necorespunzatoare a ceasului de catre cumparator. Garantia produsului poate reprezenta, dupa caz, inlocuirea sau repararea produsului. Garantia pentru ceasul inlocuit expira in termen de douazeci si patru (24) de luni de la data livrarii lui. Produsele neinsotite de certificate de garantie valide, emise de catre un dealer autorizat nu pot fi luate spre reparare. Durata medie de viata a produsului este de 3 ani.

Acest certificat de garantie nu acopera :

- daunele provocate de apa in cazul in care ceasul nu este rezistent la apa (va rugam, verificati pe spatele carcasei ceasului rezistenta la apa si consultati tabelul din certificatul de garantie);

- uzura normala, ruperea sau invechirea metalului sau a oricarei piese componente a produsului (de ex. suprafata de sticla zgariata; alterarea culorii si/sau a materialului curelelor si lanturilor din material nemetalic, cum ar fi pielea, materialul textil, cauciucul; cojirea placajului);

- orice deteriorare, indiferent pe ce parte a ceasului, rezultata din folosirea anormala/abuziva, lipsa de ingrijire, neglijenta, accidente (lovituri, izbiri, geam spart, calamitati naturale, furt, pierderi), folosirea necorespunzatoare a ceasului si nerespectarea indicatiilor de folosinta oferite de catre distribuitor;

- deteriorarile indirecte sau succesive de orice fel de rezultate, de ex., in urma folosirii, a neutralizarii acestuia, defectelor sau impreciziei ceasului Oxette®;

- manipularea ceasului Oxette® de catre persoane neautorizate (de exemplu in timpul inlocuirii bateriei, al service-ului sau al reparatiilor) sau care a suferit modificari dupa cumpararea acestuia.Conform legii 449/2003 art.11 alin. 2, republicata in 2008, cumparatorul nu poate cere inlocuirea ceasului din motivul caderii pietrelor.

Restituirea contravalorii sau inlocuirea produsului, se face numai dupa constatarea imposibilitatii folosirii acestuia si numai daca aceasta situatie nu este imputabila cumparatorului.

Reparatiile de service pentru piesele care nu sunt acoperite de aceasta garantie, cum ar fi inlocuirea bateriilor, sticlei, carcasei, butonului, bratarii, curelei sau pietrelor vor fi facturate cumparatorului. In primele 6 luni de la achizitionarea ceasului beneficiati de gratuitate la inlocuirea bateriei.INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE1) Temperatura

Nu expuneti ceasul dumneavoastra la schimbari bruste de temperatura (expunerea  la lumina solara urmata de imersiune in apa rece) sau temperaturi extreme [peste 600C (1400F) sau sub 00C (320F)]. De fapt, expunerea indelungata poate afecta negativ functionarea ceasului,  in mod efectiv  poate scurta durata medie de viata a bateriilor, determinand ceasul sa ramana in urma sau sa o ia inainte sau afectandu-i si celelalte functii. Ceasurile cu indicatii fluorescente isi pierd proprietatiile dupa o expunere indelungata la soare si umezeala.2) Campuri magnetice

Acest ceas este antimagnetic pana la 60 de gauss si nu este afectat de aparatele electrocasnice normale. Totusi, functionarea acestuia poate fi afectata temporar daca este purtat in apropierea campurilor electromagnetice intense.3) Electricitate statica

Circuitele integrate prezente in interiorul ceasului sunt sensibile la electricitate statica. Daca ceasul dumneavostra este expus la campuri electrice  de mare intensitate, afisajul orei isi poate pierde precizia, in mod temporar.4) Socuri

Acest ceas poate rezista la impacturile si socurile normale de fiecare zi. Totusi, se poate produce o deteriorare grava daca ceasul este scapat sau daca este supus unui soc puternic.5) Substante chimice si gaze

Evitati sa purtati ceasurile in prezenta gazelor si a substantelor chimice. Unele piese ale ceasului se pot deteriora, dizolva sau chiar defecta daca vin in contact cu produse pe baza de benzol sau petrol, cum ar fi solventi, detergenti, diluanti, adezivi, etc., sau precum parfum, alcool si produse cosmetice. In cazul produselor cosmetice, trebuie sa asteptati timp de 15 minute de la aplicare si apoi sa manipulati ceasul. Acordati o atentie deosebita evitarii contactului cu substante chimice.6) Ingrijirea ceasului

Pentru ca ceasul dvs. sa aiba o durata de viata indelungata, acesta trebuie curatat periodic, de reziduurile lasate de transpiratie, murdarie sau alte substante rezultate in urma unei purtari intense. Folositi o carpa moale si absorbanta pentru a curata carcasa ceasului.Curatarea curelei ceasului:

- pentru curele metalice: folositi o periuta moale si uscata pentru a curata depunerile dintre zalele bratarii si de pe bratara, atat pe interiorul acesteia, cat si pe exterior;

- pentru curele din piele: curatati usor si cu atentie suprafata curelei cu o carpa moale si uscata;

- pentru curele din plastic si silicon: spalati usor cu apa si sapun si nu utilizati solventi.

Nu se recomanda purtarea ceasului in timpul scufundarilor (conform tabelului - rezistenta la apa). Totusi, in acest caz, ceasul trebuie clatit cu apa dulce si apoi uscat complet.

Ceasul nu trebuie purtat in timpul somnului, al efectuarii muncilor fizice in gospodarie sau in timpul practicarilor sporturilor de contact.7) Rezistenta la apa

Nu activati niciodata coroana de setare a orei/datei si/sau butoanele in timp ce ceasul este sub apa (sau dus) si asigurati-va ca butoanele/coroana a fost apasata/insurubata dupa fiecare operatie. Este strict interzis sa deschideti ceasul; adresati-va echipelor din magazinele Oxette®. Rezistenta la apa a unui ceas nu poate fi permanent garantata. Aceasta poate fi afectata de uzura garniturilor de etanseitate sau prin socul accidental la nivelul coroanei.

Deoarece piesele interne ale ceasului pot retine umiditatea, atunci cand temperatura exterioara este mai scazuta decat cea interioara, sticla ceasului se poate aburi. Acest fenomen este pur temporar si nu ar trebui sa creeze vreo problema.

Ceasul se va pastra departe de accesul copiilor sau al animalelor de companie. Nu lasati bateriile la indemana copiilor. Acest ceas este un ceas bijuterie si trebuie manevrat cu grija si atentie. 

               
                          Rezistenta la apa

stropire usoara, transpiratie

Inot, dus, spalat masini

Sarituri in apa

scufundari

1

Rezistent la apa  (water resistant)  fara alta indicatie

Da

Nu

Nu

Nu

2

Rezistent la apa  (water resistant  50 m = 5 bar)

Da

Da

Nu

Nu

3

Rezistent la apa (water resistant 100 m = 10 bar)

Da

Da

Da

Nu

4

Rezistent la apa (water resistant 200 m = 20 bar)

Da

Da

Da

Da